Тропар на Свети Еразмо

Твојот живот си го минал преподобно, премудар, со одежта на свештенството си се украсил, светло понижуван со крвта маченичка, Еразмо се удостои и за небесните пречисти почести и стоејќи пред Светата Троица се молиш за нас кои те воспеваме.

Pin It on Pinterest